Voucher na kurz vaření je perfektní dárek pro rodinu a přátele, kteří milují vaření, i pro ty, kteří teprve objevili potěšení z vaření.

Kurz lze využít i jako teambuilding pro Vaši firmu a to u nás v bistru u Vás ve firmě. 


Platnost voucherů je jeden rok od data zakoupení.

Naše kurzy vaření pořádáme  u nás v bistru Teplá kačka a to většinou v pondělí, kdy je bistro zavřené.


Časy kurzu  17- 19:30hod.

Změna po domluvě samozřejmě možná. 

Počet osob v jednom kurzu max. 6 osob, abychom se Vám mohli plně věnovat. 

  • 2, 5 hodiny kurzu s profesionálním kuchařem
  • naučíte se autentická masová i veganská jídla
  • recepty Vám zašleme ihned po hodině, takže budete moci hostit vaši rodinu či přátelé u Vás doma. 
  • alkoholické i nealkoholické nápoje v ceně kurzu. 

Cena kurzu je 2 600 Kč na osobu. 

 V případě zájmu o kurz u Vás doma nebo ve firmě, nás neváhejte kontaktovat. 

Nejbližší možný termín je 6.12. 2021 od 17 hod. V bistro Teplá kačka. - Kurz dim sum knedlíčků masové i vegetariánské. 

Tento kurz má ještě jedno volné místo. Zakoupíte zde  zde.

Termíny kurzů na rok 2022 právě připravujeme, sledujte nás.

 

                               Kurzy leden–březen 2022

23. 1. 2022 Shanghai Express 

Shanghai Express Vás seznámí a naučí čínské speciality, v této zemi se totiž pozdrav překládá jako „už jste jedli?“ Můžete se těšit na výběr lahodných jídel bohatých na komplexní chutě a vůně. 

Čína má nejoblíbenější kulinářské dědictví na světě, od kořeněných jídel ze Szechuanu až po jemné chutě kantonské oblasti.

Začneme stezkou koření, abychom prozkoumali škálu a rozmanitost čínských surovin. Pak nažhavíme woky, kde uvaříme vybrané recepty.

  • Polévka s domácími wonton knedlíčky
  • Domácí dim sum knedlíčky
  • Dan dan domácí nudle

 

13.2. 2022. Dim Sum kurz knedlíčků 

Oblíbený kurz, kdy se naučíte, jak namíchat směs, obarvit a namíchat těsto, vytvarovat knedlíčky, a tepelně je upravit.

 

20.3. 2022 Soul Kitchen – korejský street food   

Ještě před několika lety se o korejském jídle a kultuře vědělo relativně málo ve srovnání s nejbližšími sousedními zeměmi – Čínou a Japonskem.

Zatímco kdysi zmínka o kimchi zvedla zmateně obočí, nyní konzervovaná a fermentovaná jídla, která leží v srdci korejského vaření, vzala kulinářský svět útokem.

Korejské jídlo se vyvíjelo v průběhu staletí společenských a politických změn a přebírá vlivy z Číny, Japonska, a dokonce i Ameriky, přičemž si zachovává svou vlastní jedinečnou identitu.

Provedeme Vás průřezem od historických jídel, jako je kimchi a bibimbap, až po moderní ztvárnění s použitím tradičních surovin. Dozvíte o jedinečných ingrediencích korejské kuchyně a o tom, jak z nich vytvořit lahodné talíře s jídlem.

  • Rychlé kimchi
  • Bibimbap
  • Korejská křupavá kuřecí křídla
  • Pálivé křupavé česnekové tofu
  • Gochujang omáčka

 

 10.4. 2022   Tokyo párty – japonský street food 

Umami – slovo, které už slyšel nejeden fanda do asijské kuchyně, je klíčem k zajištění chuti, která je ztělesněna v každém pokrmu, aby se vytvořila perfektní hloubka chuti.

  • Japonský ramen
  • Gyozy 
  • Takoyaki
  • Okonomiyaki