google-plus instagram fancy twitter facebook pinterest tumblr vimeo youtube minus plus close-thin arrow-left arrow-right comments rss close hamburger cart-empty cart-full dropdown-arrow dropdown-arrow-right profile search arrow-left-thin arrow-right-thin check star back-to-top-arrow sale model badge view-in-space video badge
0

Cart

Your cart is empty

It feels desperately alone

Let's shop
  • Home
  • Náš příběh
  • Menu
  • Naše produkty
  • Catering
  • Kurzy, vouchery
  • Kontakt
  • Polední menu do 15hod.
  • Večerní a sobotní menu a speciality
  • Nápojové menu
  • Domácí dim sum a gyozy
  • Oleje a omáčky
  • Fermetovaná zelenina
  • Rillettes
  • Naše kačka
  • Postery
  • Kurzy vaření
  • Voucher
  • Postery
  • Masové knedlíčky
  • Vegetariánské/ veganské knedlíčky
  • Termíny a druhy kurzů
Teplakacka.cz
  • Facebook
  • Instagram
0
  • Home
  • Náš příběh
  • Menu
    • Polední menu do 15hod.
    • Večerní a sobotní menu a speciality
    • Nápojové menu
  • Naše produkty
    • Domácí dim sum a gyozy
      • Masové knedlíčky
      • Vegetariánské/ veganské knedlíčky
    • Oleje a omáčky
    • Fermetovaná zelenina
    • Rillettes
    • Naše kačka
    • Postery
  • Catering
  • Kurzy, vouchery
    • Kurzy vaření
      • Termíny a druhy kurzů
    • Voucher
    • Postery
  • Kontakt
  • Home
  • Náš příběh

Náš příběh

 Teplou kačku tvoří parta nadšenců do asijské kuchyně, kterou se obklopila šéfkuchařka Lucie Bártová. Lucie vyměnila slibnou IT kariéru v Londýně za kuchařský rondon a absolvovala praxi v několika restauracích a bistrech po celém světě.

                                

V roce 2013 jsme s improvizovaným stánkem Teplá kačka vyrazili na první akci. Od té doby jste mohli naše jídlo ochutnat na street foodových festivalech v Praze, na Kladně, ve Volyni, ale také na soukromých akcích u vás doma. Jako brigádníci se u nás vystřídali snad všichni naši přátelé. Postupem času jsme vylepšili nejen konstrukci samotného stánku, ale především menu.

Recept na pekingskou kachnu se nám podařilo získat od čínského kuchaře v londýnském Sohu v roce1999. Od toho momentu jsme recept vypilovali k dokonalosti. Gyozy a další knedlíčky jsme se učili v Tokiu. Snažíme se do menu přidávat taková jídla, jejichž chuť vás vrátí zpět do tradičních asijských jídelen a připomene vám autentickou atmosféru míst, kde jste kačku nebo knedlíčky ochutnali poprvé.

 

S úspěchem stánku rostly i naše ambice. Rozhodli jsme se splnit si sen a otevřít vlastní bistro. Najít vhodný prostor trvalo několik let a tím celá legrace zdaleka nekončila. Rekonstrukce plánovaná maximálně na několik měsíců se zvrhla ve více než dvouletou anabázi a o kolotoči kolem hledání řemeslníků by se dala napsat kniha.

 Ledacos jsme si udělali na stavbě sami. Například na zahrádce se projdete po dlažbě, kterou pokládala šéfkuchařka a na čištění a penetraci zdí se podílelo skoro tolik našich kamarádů jako na válení placek. Design bistra jsme vymýšleli tak, abyste si připadali trochu jako na ulici někde uprostřed Asie. Každá věc v bistru je přivezený kousek z cest po světě a má svůj příběh. 

 Doufáme, že budete postrádat jen zápach z přepáleného benzínu projíždějících motorek.

 Milujeme vývařovny, které jsou zároveň i výrobnami. Zásadně nekupujeme prefabrikáty, mícháme si vlastní omáčky a snažíme se využít všechny suroviny do poslední kapky. Proto vznikl i nápad spojit bistro s malým obchodem, kde si můžete zakoupit naše rillety, omáčky, sádlo, vývary a mražené dim sum knedlíčky, které si snadno připravíte i doma. 

 

Chcete vědět jaké máme novinky?

Kontakt

773 532 674

bistro@teplakacka.cz

Follow Us

  • Facebook Facebook
  • Instagram Instagram

Otevírací doba

  • Úterý - Pátek 11 - 15 a 17 -22 Sobota 11 - 22

Teplakacka.cz / Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Mastercard
  • Visa