Yorkshirský pudding

teplakacka




V Anglii jsem trávila většinuVánoc a je tedy jasné, že některé tradice jsem převzala právě z Británie.
Nedávno měla kamarádka oslavu narozenin a mě zaúkovala udělat párty jídlo pro 18 lidí. Yorkshirský pudding byl jednou z pochoutek, která zmizela téměř hned a já si řekla, že třeba na oslavu Nového roku, je to ideální párty jídlo.
Yorkshirský pudink je anglické jídlo vyrobené z těsta, který se skládá z vajec, mouky a mléka nebo vody. Jedná se o všestranné jídlo, které lze podávat různými způsoby, a to v závislosti na výběru ingrediencí, velikosti pudinků. Pro hlavní chod je často podáván s hovězím masem a omáčkou a je součástí tradičního nedělního oběda jako třeba naše knedlíky, ale může být také naplněn jídlem, jako třeba plátkem rostbífu s křenovou omáčkou, které také udělají parádu na slavnostním stole. Ve sladké verzi můžete podávat s cukrem a džemem.



Já je tentokrát udělala s pomazánkou z makrely, citronu a pomazánkového másla s koprem, která je další vzpomínkou na Londýn.

INGREDIENCE
rostlinný olej
1 šálek hladké mouky
3 velké vejce
1 šálek mléka
špetku soli a pepře

JAK NA TO
Předehřejte troubu na 220C.
Trochu oleje mírně rozetřete do 12-ti otvorů plechu na mufiny.
Eme prázdný do trouby po dobu 10 minut, aby se olej zahřál.
Do misky přidejte mouku s vejci a promíchejte, dokud nebude hladká, postupně přidávejte mléko.
Dochuťte solí a pepř.
Vyjměte vyhřátý plech z trouby a směs důkladně nalejte do formiček na muffiny.
Vložte zpět do trouby po dobu 20-25 minut, dokud pudinky nevyrostou nejsou a jsou krásně dozlatova.

 V tomto případě nechte yorkšířské pudinky vychladnout a poté namažte pomazánkou a ozdobte čtvrtkou plátkem citronu a koprem.





teplakacka

Ráda ochutnávám, ráda vařím a cestuji. Z cest si přivážím recepty, které pak doma vařím a kombinuji.

Copyright @ 2014, Teplá kačka