Dal toscano - Itálie na Letné

teplakacka


Dnes bych ráda doporučila jedno bistro u nás na Letné, italskou sýrárnu Dal toscano. Najdete ho naproti Bille u zastávky Letenské náměstí.

Doma se mi nechtělo vařit a tak jsem navrhla se jít podívat právě do tohoto malého bistra, které vlastní Italové z Bologny a kteří si zamilovali Česko tak, že už se prý nechtějí vrátit. 
Malé bistro se zahrádkou v krásně udržovaném vnitrobloku, je zároveň i prodejnou vína, těstovin  a kvalitních olivových olejů, ale hlavně má vlastní domácí výrobnu báječných italských sýrů, které dělá sám pan majitel s láskou.



Seděly jsme u malého stolku hned v prodejně, abychom vše viděli a měly jsme tak přehled o všem co se děje, a jak se to děje. Sklenička vínečka a opravdu úžasné domácí spaghetti carbonara, které si obvykle nedávám, mě daly pocit, že jsem někde na dovolené, a to nekecám. Italové si k nám přisedli a mluvili jsme o Praze,Itálii, divadlu, filmech... no prostě krásný večer. 
Pro mě je důležitě, že večer nestrávíte někde, kde je to jak na běžícím páse a majitel  nemá ani páru o tom, kdo mu u něj právě zrovna večeří ...

Nakonec jsme dostali ochutnat sladkou tečku, ve které byla opět domácí ricotta.



Italové nám omohli  vyřešit i otázku, která z nás dvou dělá lepší Aglio oilo. llča je má ráda vláčné, hodně olivového oleje, přidává vyvařenou škrobovou vodu po těstovinách,  a já mám zase v oblibě verzi s křupavým česnekem a hodně pálivé. No jo, Ilča je dělá správně :) Já už si je tím mým způspbem dělám skoro 20 let a byla doma, kdy sem si je vařila denně, za mých studentských let, ale jak jsem slyšela majitele, dělá to většina studentů i dnes :)

Takže Bon Apetite v Dal toscano :)

teplakacka

Ráda ochutnávám, ráda vařím a cestuji. Z cest si přivážím recepty, které pak doma vařím a kombinuji.

Copyright @ 2014, Teplá kačka